Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistusmaksut 1.1.2020 alkaen

Uudet tarkistetut maksut tulivat voimaan 1.1.2020. Päätöksen maksumuutoksesta teki Kirkkohallitus. Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävissä maksuissa pyritään noudattamaan maistraattien vastaavista asiakirjoista perimiä maksuja.

9 euroa maksavat todistukset:

- Ns. elää-todistus seurakunnan jäsenestä.

- Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä saatava virkatodistus jossa laajempia tietoja, esim. henkilön muuttotietoja, aviopuolison, lasten tai vanhempien tietoja.

-  Sukuselvitys, jos siihen haetaan tiedota perhelehdistä tai jos tietoa haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai kuolintietoa tai kirkollista toimistusta.

- Kastekirjan ote, monikielinen virkatodistus ja englanninkielinen vihkitodistus.

- Kirkonkirjojen tietoihin perustavan, aiemmin laaditun todistuksen kopio.

30 euroa maksavat todistukset:

Jos manuaalisesti laadittavaan virkatodistukseen haetaan tietoja kirjamuotoisista kirkonkirjoista, eikä kyseessä ole todistuksen päähenkilön yksittäisestä avioliitto-, muutto- tai kuolintiedosta tai kirkollisesta toimituksesta. Jos saman sisältöisiä todistuksia tilataan kaksi tai useampia eri käyttötarkoituksiin, kaikista todistuksista veloitetaan alkuperäisen todistuksen hinta.

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut:

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa.

Toimitusmaksu:

Todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta toimitusmaksu 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan sekä laskutuksesta että todistuksen toimituksesta 5,50 euroa. Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Maksukehoituksen lähettämisestä veloitetaan 5 euroa.

Sukututkimus

Sukututkimustilaukset lähetetään kirjallisena kirkkoherranvirastoon. Tilauksen voi tehdä joko valmiilla lomakkeella  tai ihan vapaamuotoisella viestillä. Tilauksesta pitää käydä ilmi kenestä, mitä ja kuinka paljon tietoja etsitään, on myös hyvä laittaa tieto minkä verran sukututkimus saa maksaa tai kuinka paljon tutkimukseen käytetään aikaa. Tilaus lähetetään joko osoitteella Urjalan kirkkoherranvirasto, Kisatie 5 31760 Urjala tai sähköpostiosoitteeseen urjalan.seurakunta@evl.fi