Tervetuloa Urjalan seurakunnan rippikouluun!

Urjalan seurakunta kutsuu rippikouluun kaikkia, jotka rippikoulun haluavat käydä. Vuoden 2020 rippikouluihin kutsutaan ensisijaisesti vuonna 2005 syntyneitä, eli vuoden aikana 15–vuotta täyttäviä. Rippikoulu on mahdollista käydä myös mahdollista käydä eri aikaan oman ikäluokan kanssa, esimerkiksi nuoren halutessa käydä rippikoulun yhdessä luokkatovereidensa kanssa. Tällöin on syytä olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon.

Urjalan seurakunnassa rippikoulutyöstä vastaa seurakuntapastori Olavi Rissanen. Vuoden 2020 rippileireillä ovat työntekijöinä lisäksi kanttori Katariina Vuorinen sekä kausiteologi. Päivärippikoulusta on vastuussa kirkkoherra Timo Kumpunen.

Vuonna 2020 järjestetään kaksi rippikoululeiriä ja päiväkoulu. Rippikoulujen ajankohdat ovat seuraavat:

Talvirippikoulu Rantalahdessa Janakkalassa 23.2.–29.2.2020. Konfirmaation on toisena pääsiäispäivänä 13.4.2020 klo 10 Urjalan kirkossa

Päivärippikoulu Urjalassa seurakuntatalolla kesäkuun alkupuolella. Päivärippikoulu alkaa joka päivä klo 09.00 Urjalan seurakuntatalolla ja päättyy klo 16.00.

Kesärippikoulu Rantalahdessa Janakkalassa 16.7.–22.7.2020, konfirmaatio 2.8.2020 klo 10 Urjalan kirkossa.

Leirimuotoinen rippikoulu maksaa Urjalan seurakunnan jäseille 135 euroa ja 200 euroa niille, jotka eivät ole seurakunnan jäseniä. Päivärippikouluun osallistuminen on maksutonta. Tarpeen vaatiessa rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta seurakunnan diakoniatyön kautta.

Vuoden 2020 rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa loppusyksystä 2019. Ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai seurakuntapastori Olavi Rissaseen.

Rippikoulun kesto on kokonaisuudessaan 80 tuntia ja ajallisesti kesto on vähintään puoli vuotta. Rippikoulu koostuu lähijakson, eli leirin tai päiväkoulun lisäksi yhteisistä tapaamisista sekä itsenäisistä ennakkokäynneistä, joita kerätään rippikoulupassiin. Rippikoululaisille jaetaan rippikoulupassit ja ohjeet passin täyttämisestä. Passiin tulee kerätä merkintöjä ohjeen mukaisesti. Rippikoulupassit jaettiin kirkossa 1. adventtisunnuntaina pidetyssä rippikouluinfossa. Mikäli rippikoululainen ei passia ole saanut tai se on häneltä kadonnut, saa kirkkoherranvirastosta uusia passeja. Rippikoululainen on itse vastuussa omasta passistaan ja siihen kerättävistä merkinnöistä. Asianmukaisesti täytetty passi on edellytys konfirmoiduksi tulemiselle.

Rippikoulun opetukseen ja yhteisiin tilaisuuksin osallistuminen on välttämätöntä. Poissaoloista on syytä keskustella vetäjien kanssa etukäteen ja sopia tavat korvata poissaolot ja puuttuvat merkinnät.

Rippikoulussa opetellaan neljä ulkoläksyä: Kymmenen käskyä, Isä meidän -rukous, Uskontunnustus ja Herran siunaus. Ulkoläksyt löydät tulostettavana versiona tästä (docx).

Kysymyksissä tai epäselvissä asioissa ottakaa rohkeasti yhteyttä!