Tervetuloa Urjalan seurakunnan rippikouluun vuonna 2021!

Urjalan seurakunta kutsuu rippikouluun kaikkia, jotka rippikoulun haluavat käydä. Vuoden 2021 rippikouluihin kutsutaan ensisijaisesti vuonna 2006 syntyneitä, eli vuoden 2021 aikana 15-vuotta täyttäviä. Rippikoulu on mahdollista käydä myös eri aikaan oman ikäluokan kanssa, esimerkiksi nuoren halutessa käydä rippikoulun yhdessä luokkatovereidensa kanssa.

Urjalan seurakunnassa rippikoulutyöstä vastaa seurakuntapastori Olavi Rissanen. Vuoden 2021 rippileireillä ovat näillä näkymin lisäksi työntekijöinä kanttori Katariina Vuorinen sekä leirien ajaksi töihin tuleva teologian tai nuorisotyön opiskelija. Päivärippikoulusta on vastuussa kirkkoherra. Urjalassa järjestetään vuonna 2021 kaksi rippikoululeiriä sekä päivärippikoulu. Rippikoulujen ajankohdat ovat seuraavat:

Talvirippikoulu Pälkäneen Sappeen laskettelukeskuksessa 28.2.-7.3.2021. Rippikoulussa on mahdollisuus lasketteluun ja muuhun talviurheiluun, mutta leirille voi ilmoittautua kuka tahansa. Talvirippikoulun konfirmaatio on toisena pääsiäispäivänä 5.4.2021 klo 12 Urjalan kirkossa. Rippikoululeirille ja takaisin järjestetään yhteiskuljetus Urjalasta.

Kesärippikoulu Heinäkalliossa Kangasalla 15.6.–21.6.2021. Kesärippikoulun konfirmaatio on 27.6.2021 klo 12 Urjalan kirkossa. Rippikoululeirille ja takaisin järjestetään yhteiskuljetus Urjalasta.

Päivärippikoulu järjestetään 26.-29.7.2021 ja 2.-5.8.2021, konfirmaatio on 8.8.2021 Urjalan kirkossa. Päivärippikoulu järjestetään Urjalan seurakunnan tiloissa päiväopetuksena, siten että nuori tulee aamulla paikalle ja menee illaksi kotiin.

Leirimuotoinen rippikoulu maksaa Urjalan seurakunnan jäsenille 135 euroa ja 200 euroa niille, jotka eivät ole Urjalan seurakunnan jäseniä. Rippikoulumaksulla katetaan osa rippikoululaisen majoitus- ja ruokailukustannuksista. Päivärippikouluun osallistuminen on maksutonta. Tarpeen vaatiessa rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta seurakunnan diakoniatyön kautta.

Rippikouluilmoittautuminen tehdään sähköisesti verkossa ja ilmoittautumislomake löytyy täältä Urjalan seurakunnan rippikoulusivuilta.

Ilmoittautumislomake on auki seurakunnan verkkosivuilla 15.10.2020 asti. Tämän jälkeen mahdolliset ilmoittautumiset pitää tehdä Olavi Rissasen kautta. Ryhmävalinnat ilmoitetaan piakkoin ilmoittautumisen päätyttyä. Lähtökohtaisesti rippikouluun ilmoittautuva pääsee haluamalleen leirille. Mikäli jompikumpi leirivaihtoehdoista tulee täyteen, tilanne ratkaistaan arpomalla, eli ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole väliä.

Mikäli joku, joka ei ole Urjalan seurakunnan jäsen haluaa käydä rippikoulun Urjalassa, hän voi ilmoittautua rippikouluun samalla verkkolomakkeella. Tällöin on syytä kertoa lisätiedoissa, onko nuori kirkkoon kuulumaton tai jonkun muun uskontokunnan jäsen.

Kaikkien rippikoululaisten yhteinen rippikoulun aloituspyhä on 1. adventtisunnuntaina 29.11.2020 klo 11 Urjalan kirkossa. Tilaisuuteen osallistuminen on rippikoululaisille pakollista, sillä siellä ryhmät kokoontuvat ensimmäistä kertaa yhteen ja saavat tarkemmat ohjeet rippikoulupassin täyttämisestä. Mikäli aloituspyhään ei pääse, tulee olla yhteydessä Olavi Rissaseen korvaavista tehtävistä.

Rippikoulun kesto on kokonaisuudessaan 80 tuntia ja ajallisesti kesto on vähintään puoli vuotta. Rippikoulu koostuu lähijakson, eli leirin tai päiväkoulun lisäksi yhteisistä tapaamisista 1. adventtina, keväällä myöhemmin ilmoitettavana päivänä, sekä itsenäisistä ennakkokäynneistä, joita kerätään rippikoulupassiin, joka on rippikoululaisille lähetetyn infokirjeen mukana. Passiin tulee kerätä merkintöjä ohjeen mukaisesti.  Mikäli rippikoululainen ei passia ole saanut tai se on häneltä kadonnut, saa kirkkoherranvirastosta uusia passeja. Rippikoululainen on itse vastuussa omasta passistaan ja siihen kerättävistä merkinnöistä. Asianmukaisesti täytetty passi on edellytys konfirmoiduksi tulemiselle. Rippikoulupassiin voi alkaa kerätä merkintöjä heti, kun rippikoululaisella on passi. Rippikoulupassin voi palauttaa Olavi Rissaselle, kun se on asianmukaisesti täytetty.

Rippikoulun opetukseen ja yhteisiin tilaisuuksin osallistuminen on välttämätöntä. Poissaoloista on syytä keskustella vetäjien kanssa etukäteen ja sopia tavat korvata poissaolot ja puuttuvat merkinnät.

Rippikoulussa opetellaan neljä ulkoläksyä: Kymmenen käskyä, Isä meidän -rukous, Uskontunnustus ja Herran siunaus. Ne löytyy luettavassa muodossa esimerkiksi rippikoulupassista. Ulkoläksyt suoritetaan viimeistään omalla lähijaksolla.

Mikäli koronavirus tai jokin muu asia aiheuttaa muutoksia rippikoulun käymisessä, ollaan koteihin yhteydessä sähköpostitse ja puhelimitse.

Kysymyksissä tai epäselvissä asioissa ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Iloisin rippikouluterveisin!

Olavi Rissanen, Urjalan seurakunnan seurakuntapastori