Kantelekonsertti

Kantelekonsertti Urjalan kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelmamaksu.

Makiko Oba on Japanista kotoisin oleva kanteleensoittaja. Vuodesta 2010 alkaen hän on opiskellut Tampereen Musiikkiakatemiassa pääaineenaan konserttikantele Eva Alkulan ja Marja Turun johdolla. Konserttikanteleen lisäksi Makiko soittaa myös pieniä kanteleita ja hänen ohjelmistonsa koostuu laajasti eri musiikkityyleistä klasisesta ja uudemmasta musiikista kansanmusiikkiin. Makiko on esiintynyt eri puolilla Suomea ja Japania sekä solistina että kamarimuusikkona.

Marja Turu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta pääaineenaan konserttikantele. Nykyisin hän toimii paitsi solistina ja kamarimuusikkona, myös kanteleen- ja pianonsoitonopettajana Moon Music -toiminimellä, Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Sastamalan musiikkiopistossa. Marjan sydäntä lähellä on erityisesti uudempi kanteleelle sävelletty musiikki ja toisten muusikkojen kanssa konsertointi.

Konsertti Mikko Helenius ja Tapani Kansa

Konsertti kirkossa klo 18:00 Tapani Kansa ja Mikko Helenius.

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Kesätorikonsertti Ilpo Laspas, urut

Urjalalainen huippu-urkuri, urkusarjan taiteellinen johtaja, Råman-työryhmän jäsen Ilpo Laspas.

Ohjelmassa teoksia vuoden teeman mukaisesti: parasta ennen 1793.

Konserttien yhteydessä esitellään Pitäjänsalissa kirkon alkuperäisiä Råman-urkuja (1830), joita ryhdytään restauroimaan.

Samuli Edelmanin konsertti

Samuli Edelmanin konsertti Urjalan kirkossa klo 18.