Diakoniatyöntekijä on sinua varten

Diakoniatyöntekjän kanssa voit keskustella monenlaisista asioista. Keskustelun aiheena voivat olla esimerkiksi oman elämäsi ongelmat (huolet, surut, sairaus, yksinäisyys, taloudelliset ongelmat tms.), äkilliset kriisit tai hengelliset asiat. Voi myös pyytää rukousapua.

Diakoniatyöntekijä neuvoo sinua tarvittaessa eteenpäin arkisten asioiden hoitamisessa kuten etuuksien hakemisessa ja auttaa yhteydenotossa eri viranomaisiin. Taloudellista avustamista raamittavat seurakunnan ohjeistus ja seurakunnan taloudelliset resurssit.

Diakoniatyöntekijä tekee tarvittaessa myös kotikäyntejä erityisesti ikääntyneiden ja sairaiden luo.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Apua voit pyytää, vaikka et olisi seurakunnan jäsen.

 

Diakoni Heidi Heikkinen,

vastaanotto ajanvarauksella ma-pe puh. 040 804 8825.

 

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Yhteisvastuukeräyksen kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota nuorten lisääntyneeseen väkivaltaan ja siitä käytettäviin sanavalintoihin. Kampanja haastaa pohtimaan erityisesti koulukiusaamista ja kouluväkivaltaa sanoina. On tärkeää, että käytetään oikeita termejä, jotta kaikki ymmärtävät tekojen seuraukset ja vakavuuden. Tähän Yhteisvastuun kampanja haluaa tarttua.

 

Hämeen kylmänkukka