Tervetuloa Urjalan seurakunnan rippikouluun!

Urjalan seurakunta kutsuu rippikouluun kaikkia, jotka rippikoulun haluavat käydä. Vuoden 2020 rippikouluihin kutsutaan ensisijaisesti vuonna 2005 syntyneitä, eli vuoden 2020 aikana 15–vuotta täyttäviä. Rippikoulu on mahdollista käydä myös eri aikaan oman ikäluokan kanssa, esimerkiksi nuoren halutessa käydä rippikoulun yhdessä luokkatovereidensa kanssa. Tällöin on syytä olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon.

Urjalan seurakunnassa rippikoulutyöstä vastaa seurakuntapastori Olavi Rissanen. Vuoden 2020 rippileireillä ovat työntekijöinä lisäksi kanttori Katariina Vuorinen sekä kausiteologi. Päivärippikoulusta on vastuussa kirkkoherra Timo Kumpunen.

Vuonna 2020 järjestetään kaksi rippikoululeiriä, päivärippikoulu sekä partiorippikoulu yhteistyössä Urjalan partiolaisten kanssa. Rippikoulujen ajankohdat ovat seuraavat:

Talvirippikoulu Rantalahdessa Janakkalassa 23.2.–29.2.2020. Konfirmaation on toisena pääsiäispäivänä 13.4.2020 Urjalan kirkossa

Päivärippikoulu Urjalassa seurakuntatalolla 1.4.6.2020 ja 8.–11.6.2020. Päivärippikoulu alkaa joka päivä klo 09.00 Urjalan seurakuntatalolla ja päättyy klo 16.00. Päivärippikoulun konfirmaatio on Urjalan kirkossa 14.6.20120

Kesärippikoulu Rantalahdessa Janakkalassa 16.7.–22.7.2020, konfirmaatio 26.7.2020 Urjalan kirkossa.

Partiorippikoulu 27.7.-2.8.2020 Tievatuvalla Saariselällä. Partiorippikoulun konfirmaatio on 9.8.2020 Urjalan kirkossa. Partiorippikoulu järjestetään yhteistyössä Urjalan partiolaisten kanssa ja leirille ilmoittautuvilla toivotaan olevan jonkinlaista taustaa tai kokemusta partiosta tai muusta vaellus/retkeilytoiminnasta.

Leirimuotoinen rippikoulu maksaa Urjalan seurakunnan jäsenille 135 euroa ja 200 euroa niille, jotka eivät ole seurakunnan jäseniä. Rippikoulumaksulla katetaan osa rippikoululaisen majoitus- ja ruokailukustannuksista. Päivärippikouluun osallistuminen on maksutonta. Tarpeen vaatiessa rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta seurakunnan diakoniatyön kautta. Partiorippikoulun kustannuksista ei vielä tässä vaiheessa ole tarkkaa tietoa.

Vuoden 2020 rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa 4.11.2019. Ilmoittautuminen kestää 25.11.2019 asti. Kaikkien rippikoululaisten yhteinen rippikoulun aloituspyhä on 1. Adventtisunnuntaina 1.12.2019 klo 11 Urjalan kirkossa. Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti ja lomake löytyy Urjalan seurakunnan rippikoulusivuilta. Ryhmävalinnat ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä. Ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai seurakuntapastori Olavi Rissaseen.

Rippikoulun kesto on kokonaisuudessaan 80 tuntia ja ajallisesti kesto on vähintään puoli vuotta. Rippikoulu koostuu lähijakson, eli leirin tai päiväkoulun lisäksi yhteisistä tapaamisista 1.adventtina sekä keväällä myöhemmin ilmoitettavana päivänä, sekä itsenäisistä ennakkokäynneistä, joita kerätään rippikoulupassiin. Rippikoululaisille jaetaan rippikoulupassit ja ohjeet passin täyttämisestä. Passiin tulee kerätä merkintöjä ohjeen mukaisesti. Rippikoulupassit jaettiin kirkossa 1. adventtisunnuntaina pidettävässä rippikouluinfossa. Mikäli rippikoululainen ei passia ole saanut tai se on häneltä kadonnut, saa kirkkoherranvirastosta uusia passeja. Rippikoululainen on itse vastuussa omasta passistaan ja siihen kerättävistä merkinnöistä. Asianmukaisesti täytetty passi on edellytys konfirmoiduksi tulemiselle.

Rippikoulun opetukseen ja yhteisiin tilaisuuksin osallistuminen on välttämätöntä. Poissaoloista on syytä keskustella vetäjien kanssa etukäteen ja sopia tavat korvata poissaolot ja puuttuvat merkinnät.

Rippikoulussa opetellaan neljä ulkoläksyä: Kymmenen käskyä, Isä meidän -rukous, Uskontunnustus ja Herran siunaus.

Kysymyksissä tai epäselvissä asioissa ottakaa rohkeasti yhteyttä!