Tervetuloa Urjalan seurakunnan rippikouluun!

Urjalan seurakunta kutsuu rippikouluun kaikkia, jotka rippikoulun haluavat käydä. Vuoden 2019 rippikouluihin kutsutaan ensisijaisesti vuonna 2004 syntyneitä, eli vuoden aikana 15–vuotta täyttäviä. Rippikoulu on mahdollista käydä myös mahdollista käydä eri aikaan oman ikäluokan kanssa, esimerkiksi nuoren halutessa käydä rippikoulun yhdessä luokkatovereidensa kanssa. Tällöin on syytä olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon.

Urjalan seurakunnassa rippikoulutyöstä vastaa seurakuntapastori Olavi Rissanen. Vuoden 2019 rippileireillä ovat työntekijöinä lisäksi kanttori Katariina Vuorinen sekä kausiteologi. Päivärippikoulusta on vastuussa kirkkoherra Timo Kumpunen.

Vuonna 2019 järjestetään kaksi rippikoululeiriä ja päiväkoulu. Rippikoulujen ajankohdat ovat seuraavat:

Talvirippikoulu Rantalahdessa Janakkalassa 25.2.–2.3.2019, konfirmaatio 22.4.2019 klo 10 Urjalan kirkossa.

Päivärippikoulu Urjalassa seurakuntatalolla 3.–6.6. ja 10.–13.6.2019, konfirmaatio 16.6.2019 Urjalan kirkossa. Päivärippikoulun vanhempainilta järjestetään 22.5.2019 klo 17.30 Urjalan seurakuntatalolla osoitteessa Urjalantie 8 31760 Urjala. Vanhempainilta kestää noin tunnin. Päivärippikoulu alkaa joka päivä klo 09.00 seurakuntatalolla ja päättyy klo 16.00.

Kesärippikoulu Rantalahdessa Janakkalassa 10.7.–15.7.2019, konfirmaatio 21.7.2019 klo 10 Urjalan kirkossa. Leirille lähtö tapahtuu seurakuntatalon parkkipaikalta 10.7.2019 klo 09, paluu 15.7. klo 16 00 Urjalan kirkolle. Kesärippikoulun vanhempainilta järjestetään 23.5.2019 klo 17.30 Urjalan seurakuntatalolla osoitteessa Urjalantie 8 31760 Urjala. Vanhempainilta kestää noin tunnin. Vanhempainillan infodiat näet tästä. Rippikoulun varusteluettelon näet tästä.

Leirimuotoinen rippikoulu maksaa Urjalan seurakunnan jäseille 135 euroa ja 200 euroa niille, jotka eivät ole seurakunnan jäseniä. Päivärippikouluun osallistuminen on maksutonta. Tarpeen vaatiessa rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta seurakunnan diakoniatyön kautta.

Vuoden 2019 rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai seurakuntapastori Olavi Rissaseen.

Rippikoulun kesto on kokonaisuudessaan 80 tuntia ja ajallisesti kesto on vähintään puoli vuotta. Rippikoulu koostuu lähijakson, eli leirin tai päiväkoulun lisäksi yhteisistä tapaamisista sekä itsenäisistä ennakkokäynneistä, joita kerätään rippikoulupassiin. Rippikoululaisille jaetaan rippikoulupassit ja ohjeet passin täyttämisestä. Passiin tulee kerätä merkintöjä ohjeen mukaisesti. Rippikoulupassit jaettiin kirkossa 1. adventtisunnuntaina pidetyssä rippikouluinfossa. Mikäli rippikoululainen ei passia ole saanut tai se on häneltä kadonnut, saa kirkkoherranvirastosta uusia passeja. Rippikoululainen on itse vastuussa omasta passistaan ja siihen kerättävistä merkinnöistä. Asianmukaisesti täytetty passi on edellytys konfirmoiduksi tulemiselle.

Rippikoulun opetukseen ja yhteisiin tilaisuuksin osallistuminen on välttämätöntä. Poissaoloista on syytä keskustella vetäjien kanssa etukäteen ja sopia tavat korvata poissaolot ja puuttuvat merkinnät.

Rippikoulussa opetellaan neljä ulkoläksyä: Kymmenen käskyä, Isä meidän -rukous, Uskontunnustus ja Herran siunaus. Ulkoläksyt löydät tulostettavana versiona tästä (docx).

Kysymyksissä tai epäselvissä asioissa ottakaa rohkeasti yhteyttä!