Tervetuloa Urjalan seurakunnan rippikouluun vuonna 2022!

Urjalan seurakunta kutsuu rippikouluun kaikkia, jotka rippikoulun haluavat käydä. Vuoden 2022 rippikouluihin kutsutaan ensisijaisesti vuonna 2007 syntyneitä, eli vuoden 2022 aikana 15-vuotta täyttäviä. Rippikoulu on mahdollista käydä myös eri aikaan oman ikäluokan kanssa, esimerkiksi nuoren halutessa käydä rippikoulun yhdessä luokkatovereidensa kanssa.

Urjalan seurakunnassa rippikoulutyöstä vastaa seurakuntapastori Olavi Rissanen. Vuoden 2022 rippileireillä ovat näillä näkymin lisäksi työntekijöinä kanttori Katariina Vuorinen sekä leirien ajaksi töihin tuleva teologian tai nuorisotyön opiskelija. Päivärippikoulusta on vastuussa kirkkoherra. Urjalassa järjestetään vuonna 2022 kaksi rippikoululeiriä sekä päivärippikoulu. Rippikoulujen ajankohdat ovat seuraavat:

Talvirippileiri Pälkäneen Sappeen laskettelukeskuksessa 27.2.-6.3.2022. Rippikoulussa on mahdollisuus lasketteluun ja muuhun talviurheiluun. Talvirippikoulun konfirmaatio on toisena pääsiäispäivänä 18.4.2022 klo 12 Urjalan kirkossa.

Kesärippileiri Heinäkalliossa Kangasalla 13.6.–19.6.2022. Kesärippikoulun konfirmaatio on 3.7.2022 klo 12 Urjalan kirkossa.

Päivärippikoulu järjestetään 25.-28.7.2022 ja 1.-4.8.2022, konfirmaatio on 14.8.2022 Urjalan kirkossa. Päivärippikoulu järjestetään Urjalan seurakunnan tiloissa päiväopetuksena, siten että nuori tulee aamulla paikalle ja menee illaksi kotiin.

Leirimuotoinen rippikoulu maksaa Urjalan seurakunnan jäsenille 135 euroa ja 200 euroa niille, jotka eivät ole Urjalan seurakunnan jäseniä. Rippikoulumaksulla katetaan osa rippikoululaisen majoitus- ja ruokailukustannuksista. Päivärippikouluun osallistuminen on maksutonta. Tarpeen vaatiessa rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta seurakunnan diakoniatyön kautta.

Rippikouluilmoittautuminen tehdään sähköisesti verkossa ja ilmoittautumislomake löytyy Urjalan seurakunnan rippikoulusivuilta. Ilmoittautumisen pitäisi löytyä googlettamalla ”rippikouluilmoittautuminen Urjala”. Ilmoittautumisen tarkka osoite on:

Ilmoittautumislomake on auki seurakunnan verkkosivuilla 11.10.2021 asti. Ryhmävalinnat ilmoitetaan piakkoin ilmoittautumisen päätyttyä. Lähtökohtaisesti rippikouluun ilmoittautuva pääsee haluamalleen leirille. Mikäli jompikumpi leirivaihtoehdoista tulee täyteen, tilanne ratkaistaan arpomalla, eli ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole väliä. Ilmoittautumislomakkeen sulkeuduttua mahdolliset ilmoittautumiset pitää tehdä Olavi Rissasen kautta.

Mikäli joku, joka ei ole Urjalan seurakunnan jäsen haluaa käydä rippikoulun Urjalassa, hän voi ilmoittautua rippikouluun samalla verkkolomakkeella. Tällöin on syytä kertoa lisätiedoissa, onko nuori kirkkoon kuulumaton, jonkun muun seurakunnan tai uskontokunnan jäsen.

Rippikoulu koostuu lähijakson, eli leirin tai päiväkoulun lisäksi yhteisistä tapaamisista. Rippikoulun kesto on kokonaisuudessaan 80 tuntia ja ajallisesti kesto on vähintään puoli vuotta. Jokaisella ryhmällä on kolme omaa tapaamista, joiden ajankohdat ilmoitetaan rippikouluryhmille ilmoittautumisen päätyttyä.

Lisäksi jokaisen tulee kerätä merkintöjä rippikoulupassiin ohjeen mukaisesti. Rippikoulupassit ja ohjeet niiden täyttämiseen annetaan ryhmän ensimmäisessä yhteisessä kokoontumisessa. Mikäli rippikoululainen ei passia ole saanut tai se on häneltä kadonnut, saa kirkkoherranvirastosta uusia passeja. Rippikoululainen on itse vastuussa omasta passistaan ja siihen kerättävistä merkinnöistä. Asianmukaisesti täytetty passi on edellytys konfirmoiduksi tulemiselle.

Rippikoulun opetukseen ja yhteisiin tilaisuuksin osallistuminen on välttämätöntä. Poissaoloista on syytä keskustella vetäjien kanssa etukäteen ja sopia tavat korvata poissaolot ja puuttuvat merkinnät.

Rippikoulussa opetellaan neljä ulkoläksyä: Kymmenen käskyä, Isä meidän -rukous, Uskontunnustus ja Herran siunaus. Ne löydät luettavassa muodossa esimerkiksi rippikoulupassistasi tai netistä. Ulkoläksyt suoritetaan viimeistään omalla lähijaksolla.

Mikäli koronavirus tai jokin muu asia aiheuttaa muutoksia rippikoulun käymisessä, ollaan koteihin yhteydessä sähköpostitse ja puhelimitse.

Kysymyksissä tai epäselvissä asioissa ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Iloisin rippikouluterveisin!

Olavi Rissanen, Urjalan seurakunnan seurakuntapastori